PATIËNTSPECIFIEKE IMPLANTATEN 

3DI

IMPLANTAAT MATERIALEN

​BIOVERIT®II

We gebruiken het glaskeramiek BIOVERIT®II, ontwikkeld onder toezicht van Prof. Vogel door de afdeling glaschemie van de Friedrich-Schiller-Universiteit Jena. Dit materiaal bestaat uit machinaal bewerkbaar glaskeramiek van het SiO2-Al2O3-MgO-Na2O-K2O-F-systeem. BIOVERIT®II is een niet-resorbeerbaar glaskeramiek, welke bestaat uit een kristalfase (ca. 60%) met voornamelijk Phlogopite-kristallen, ingebed in een alumosilicaatglasmatrix (ca. 40%).

PEEK-OPTIMA®

PEEK-OPTIMA® is ontwikkeld als niet-resorbeerbaar, hoogwaardig thermoplastisch materiaal voor langdurige implantatie. Dit materiaal wordt sinds 2000 gebruikt voor gefabriceerde schedelimplantaten.

PEEK-OPTIMA® is intraoperatief bewerkbaar.

TITAN

Titanium is een donkergrijs materiaal dat zeer stabiel is. Vanwege deze stabiliteit is het mogelijk om de implantaten erg dun te maken. Een daaropvolgende bewerking met OP-gereedschappen is vanwege de hoge sterkte zeer moeilijk of niet mogelijk.

Titanium is een implantaatmateriaal dat langdurig is bewezen voor veel lichaamsgebieden.

Patiëntspecifieke implantaten worden gebruikt in geval van trauma, tumorresectie, reconstructie na bot osteolyse of bij aangeboren afwijkingen in voornamelijk deze gebieden:

Neurochirurgie

Plastische reconstructie en esthetische chirurgie

Casualty chirurgie

Mond- maxillofaciale chirurgie

Tumor operaties

ENT

Neurochirurgie

Plastische reconstructie en esthetische chirurgie

Casualty chirurgie

Mond- maxillofaciale chirurgie

Tumor operaties

ENT

© 2019, Ecce Medical. All rights reserved.